Σελίδες

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ -ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ - DENIS OSBORN (ΠΕΡΓΑΜΟΣ). Απάντηση στα υπαρξιακά προβλήματα: Πώς να βρω το Νόημα της Ζωής, την Αλήθεια; Απορίες και ερωτηματικά δεν παύουν να υπάρχουν, αλλ΄ ούτε και σβήνουν μέσα από την ψυχή μας. Η ζωή συχνά είναι ένας πραγματικός λαβύρινθος. Τρέχουμε προς τα δω και προς τα κει, μέσα στις διανοητικές μας αναζητήσεις, και σε έναν βίο πολυτάραχο! Τάχα, γιατί βρισκόμαστε σε τούτο τον κόσμο; Να υπάρχει κάποια διέξοδος; Μπορεί η επιστήμη να λύσει τις απορίες μας; Άραγε, να υπάρχει Θεός; Τι υπάρχει μετά τον θάνατο; Για τέτοια και άλλα σοβαρά ερωτήματα, ο συγγραφέας δίνει ικανοποιητικές απαντήσεις.Διαθέσιμα 7 αντίτυπα. 112 σελίδες. 6,00€ /1,00€

ΑΠΛΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ-C.S.LEWIS (ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΙΒΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ). Σε μετάφραση του Ροβέρτου Χιλλ, καθηγητή στo Ελληνικό Βιβλικό Κολέγιο. Ένα κλασσικό έργο χριστιανικής απολογητικής. O Clive Staples Lewis ήταν γνωστός με τα αρχικά «C.S.» αλλά οι στενοί φίλοι του τον έλεγαν «Jack.» Διάσημος καθηγητής Αγγλικής φιλολογίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, καταγόταν από Χριστιανική οικογένεια αλλά απομακρύνθηκε από την πίστη σαν έφηβος. Στα 15 του έγινε αθεϊστής και περιέγραψε τον εαυτό του ως «πολύ θυμωμένος με το Θεό για τη μη-ύπαρξή Του». Έβλεπε το Χριστιανισμό ως αγγαρεία και καθήκον, και ασχολήθηκε με τον αποκρυφισμό. Τα γραπτά όμως του George MacDonald και του J.R.R. Tolkien τον έπειθαν για τον Χριστιανισμό, που ασπάστηκε στα 32 του χρόνια. Η μεταστροφή του είχε βαθιά επιρροή στα έργα του και οι ραδιοφωνικές του ομιλίες κατά τα χρόνια του πολέμου είχαν μεγάλη ακροαματικότητα. Έχει ονομαστεί «ο Απόστολος για τους Σκεπτικιστές». Εκτός από τη σταδιοδρομία του ως καθηγητής φιλολογίας, ο Lewis θεωρείται ένας από τους μεγάλους Χριστιανούς απολογητές της εποχής του. Το 2000 το περιοδικό Christianity Today επέλεξε το Απλώς Χριστιανισμός ως καλύτερο βιβλίο του εικοστού αιώνα. Θέλοντας να δώσει μια λογική υπεράσπιση της αλήθειας του Χριστιανισμού, έγραψε το Απλώς Χριστιανισμός, Το Πρόβλημα του Πόνου και Τα Θαύματα, που όλα αποκρούουν δημοφιλείς αντιρρήσεις στον Χριστιανισμό. Στις μέρες μας έχουν δει μεγάλη επιτυχία τα παιδικά του μυθιστορήματα Τα Χρονικά της Νάρνιας. 255 σελ. 13,00 € / 10,00 € (21%) 


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ- C.S.LEWIS (ΛΕΚΤΩΡ). Το βιβλίο "Το Πρόβλημα του Πόνου" έχει γραφτεί κυρίως για ανθρώπους που ψάχνουν ειλικρινά απάντηση στο Πρόβλημα του Κακού και του Πόνου. Πώς είναι δυνατό να συμβιβαστεί ένας αγαθός Θεός με την πραγματικότητα του πόνου και των ταλαιπωριών; Αν ήταν αγαθός θα επιθυμούσε να κάνει τα πλάσματά του ευτυχισμένα και αν ήταν παντοδύναμος θα το έκανε. Συνεπώς, είτε στερείται καλοσύνης ή δύναμης, ή και τα δύο. Σε αυτό το φαινομενικά οξύμωρο δίλημμα προσπαθεί να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις ο συγγραφέας του παρόντος βιβλίου που δικαιολογημένα θεωρείται παγκοσμίως ως ο κατεξοχήν Χριστιανός απολογητής των τελευταίων δεκαετιών. 132 σελίδες. 10,00/  8,00 € (20%)


ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ -ROBERT DICK WILSON / EDWARD YOUNG. Οι βιβλικοί σπουδαστές που ψάχνουνε μια παραδοσιακή υπεράσπιση της Παλαιάς Διαθήκης, έχουνε βρει λόγια υποστήριξη στο Μια Επιστημονική Έρευνα της Παλαιάς Διαθήκης του αείμνηστου Robert Dick Wilson. Ο Dr. Wilson ήταν ένας ικανότατος λόγιος, με υψηλή εκπαίδευση σε Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά ιδρύματα. Χρόνια επισταμένης και πειθαρχημένης μελέτης, συνδυασμένη με ακράδαντη πιστότητα στα θεμελιώδη της Χριστιανικής πίστης, παρήγαγαν ένα δυναμικό υπερασπιστή του εμπνευσμένου Λόγου. Αφότου ο Dr. Wilson απεβίωσε το 1930, νεώτερες ανακαλύψεις, όπως οι ρόλοι της Νεκράς Θάλασσας, έχουν καταστήσει αυτό το βιβλίο εν μέρη «απαρχαιωμένο». Για χρόνια εξαντλημένο, αυτό το έργο είχε κατασταθεί μη προσβάσιμο. Ο Dr. Edward J. Young, καθηγητής της Παλαιάς Διαθήκης στο Westminster Theological Seminary, έχει αναθεωρήσει το έργο του Dr. Wilson. Αφήνοντας το αρχικό κείμενο ανέπαφο, ο Καθηγητής Young έχει εκσυγχρονίσει το θέμα προσθέτοντας ένα εισαγωγικό κεφάλαιο, υποσημειώσεις και ευρετήρια. Το βιβλίο τώρα παρέχει μια πραγματικά θαυμάσια υπεράσπιση της αξιοπιστίας της Παλαιάς Διαθήκης και είναι ενήμερο των τρεχόντων αρχαιολογικών ανακαλύψεων. 236 σελ. 12,00 / 9,00 € (25%)



ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ -FRANCIS SCHAEFFER (ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ)
Είναι επιτακτικό για τη γενιά μας να φέρουμε τον ιστορικό χριστιανισμό σε επαφή με τον άνθρωπο του εικοστού και του εικοστού πρώτου αιώνα και με τις διανοητικές και μορφωτικές του απορίες. Αλλά αυτές οι απαντήσεις πρέπει να βασίζονται στις Γραφές και αυτό επιδιώκει αυτό το βιβλίο. Επιπλέον πρέπει να αποδείξουμε ότι υπάρχει ο προσωπικός αιώνιος Θεός. 110 σελ. 
7,00 / 5,00€ (28%)

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΙΩΠΑ -FRANCIS SCHAEFFER (ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ).Ο άπειρος και προσωπικός Θεός υπάρχει και δεν μένει σιωπηλός. Πώς γνωρίζουμε; Πώς το ξέρουμε ότι γνωρίζουμε; Αυτό λοιπόν το βιβλίο προκαλεί ανοιχτά τον πεσιμισμό. Θα πρέπει να τονισθεί ότι αυτό το βιβλίο, επειδή ασχολείται με τις θεμελιώδεις αναζητήσεις του ανθρώπου, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος της προσπάθειάς μας να δικαηρύξουμε τον ιστορικό Χριστιανισμό στον 20ο αιώνα. Ο Θεός υπάρχει και δε μένει σιωπηλός, ούτε απόμακρος. Περιέχει: Μεταφυσική αναγκαιότητα (Πανθεϊσμός, Μηδενισμός, Η Βιβλική Άποψη, Το άπειρο και το προσωπικό, Η τραδικότητα), Η Ηθική Αναγκαιότητα (Η πανθεϊστική άποψη, Προσωπική "πρώτη αρχή": Τα προβλήματα, Η Χριστιανική Άποψη), Η Γνωσιολογική Αναγκαιότητα- Το Πρόβλημα ( Ο προβληματισμός των αρχαίων Ελλήνων, Η φιλοσοφία την εποχή της Αναγέννησης, Η απόρριψη της χριστιανικής άποψης για το Σύμπαν, Η διαλεκτική και ο υπαρξισμός, Η κατάρρευση του θετικισμού, Το αδιέξοδο του σύγχρονου ανθρώπου, Ο θάνατος της επικοινωνίας), Η Γνωσιολογική Αναγκαιότητα- Η Απάντηση (Η θεία αποκάλυψη, Το φυσιοκρατικό σύστημα παραδοχών, Το Χριστιανικό σύστημα παραδοχών, Οι συνέπειες του χριστιανικού συστήματος στην Επιστήμη και τη Γνωσιολογία, Η μαρτυρία της ανθρώπινης εμπειρίας, Η ακρίβεια της γνώσης, ο θεμέλιο της ομορφιάς). 120 σελ. 7,00 εξαντλημένο



ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ -Charles Spurgeon (ΠΕΡΓΑΜΟΣ). Πού, άραγε, βρίσκεται η πραγματική ευτυχία και ποιοι είναι εκείνοι που την κατέχουν; Πώς μπορείς να την αποκτήσεις; Ο συγγραφέας -με πρωτοφανή γλαφυρότητα- δείχνει τον δρόμο μέσα σ’ αυτό το όμορφο βιβλίο. Διαθέσιμα 6 αντίτυπα. 40 σελίδες. 1,00 / 0,80€ (20%) Και τα 6 αντίτυπα μαζί 3€!!!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου