Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ -ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ


ΕΔΩ ΣΤΕΚΟΜΑΙ -ROLAND BAINTON (ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ). Η ζωή και η διδασκαλία του Μαρτίνου Λούθηρου. Μεγάλο Σχήμα. 366 σελ. 15,00 /6,00 € (60%)


Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ -ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Γ. ΠΡΟΥΣΑΕΥΣ (ΘΡΙΑΜΒΟΣ). Ο Απόστολος Γ. Προυσαεύς, μας διηγείται στο βιβλίο του με απλότητα και συναρπαστικά τις φοβερές και τραγικές του περιπέτειες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και της Κατοχής, που τελικά τον βοήθησαν να πάρει το δρόμο της Επιστροφής στο Χριστό. Γράφει ο ίδιος σχετικά:
«Όλη αυτή την περιπέτεια της φυλακής ο Θεός την επέτρεψε για να με ξυπνήσει από το λήθαργο της αυτοπεποίθησης και αδιαφορίας, που έδειχνα ως τα τώρα στις πολλαπλές προσκλήσεις του Θεού. Ακόμα να μου δείξει τη δύναμή Του και την παρουσία Του στη ζωή μου. Και να μάθω από δω και πέρα να μην Τον περιφρονώ ούτε να Τον παραμερίζω, αλλά να τον εμπιστεύομαι απόλυτα και να περιμένω τις λύσεις των προβλημάτων μου από Αυτόν.»
Διαβάζοντας την ιστορία του Απόστολου, παρατηρείς την αγάπη του Θεού, που κάνει ό, τι μπορεί για να φέρει τον άσωτο πίσω στο Πατρικό σπίτι.  Κι ότι αυτά που συμβαίνουν στη ζωή μας δεν είναι τυχαία. Ο στόχος του Θεού είναι να σώσει τον αμαρτωλό, δείχνοντάς Του την αμαρτωλότητά του και τη θυσία του Χριστού στο Σταυρό ,για να μετανοήσει και να πιστέψει στη σωτηρία που του προσφέρει  δωρεάν. 80 σελ. 3,00€
ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑ ΤΟ ΡΑΣΟ -ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ. Η ομολογία μεταστροφής από την νεκρή θρησκεία στον ζωντανό Ιησού Χριστό, του συγγραφέα που υπήρξε Αρχιμανδρίτης της Ορθοδόξου Εκκλησίας και αποσχηματίστηκε ηθελημένα. 20 σελ. 2,00 €


ΠΑΤΗΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ -SOPHIE DE LA HAYE (ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ). Η ιστορία του Tommie Titcombe. Ο Τόμμυ Τίτκομ υπήρξε ο πρώτος ιεραπόστολος στο λαό Yagbe της Νιγηρίας, στη Δυτική Αφρική. Η ιστορία του αποτελεί ένα συναρπαστικό πρωτοποριακό θρίλερ. Και κάτι περισσότερο, είναι η διήγηση πως ο Θεός χρησιμοποίησε έναν πέρα για πέρα συνηθισμένο ανθρωπάκο για να ανοίξει τον δρόμο σε μια ανιμιστική κοινωνία και να αρχίσει μια κίνηση που δημιούργησε μια μεγάλη και ζωντανή εκκλησία. Η πνευματική διορατικότητα και το προσωπικό κουράγιο του Τόμμυ τον έκαμαν μια θρυλική φυσιογνωμία ανάμεσα σε πολλούς πιστούς της Yagbaland. Η ιστορία του παράλληλα παρουσιάζει ένα μεγάλης αξίας ιστορικό, την εφαρμογή δηλαδή σωστών ιεραποστολικών αρχών και κυρίως μιας άγιας και συνεπούς προσωπικής ζωής. 182 σελ. 10,00 / 5,00 € (50%)

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ (ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ - Ο ΓΑΜΟΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ) -ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (ΤΟΛΙΔΗΣ). Η βιογραφία του Μητροπολίτη Θεουπόλεως ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ (Γεώργιου Χατζηαποστόλου) ο οποίος παραιτήθηκε της θέσης του προκειμένου να είναι εντάξει με τη συνείδησή του και παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του. Επίσης περιέχει μελέτη για την θέση της Βίβλου και της αρχαίας Εκκλησίας υπέρ του εγγάμου των επισκόπων. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ΜΕΡΟΣ Α΄Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ (ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ), ΜΕΡΟΣ Β΄, Ο ΓΑΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΣΜΙΚΩΝ, ΜΕΡΟΣ Γ΄, ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ, ΕΠΙΛΟΓΟΣ. Κανονικά εξαντλημένο. Διαθέσιμα λίγα αντίτυπα. Σχήμα 17 χ 24 εκ. 438 σελ. 22,00 / 17,60 € (20%)

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ -ΜΠΡΑΪΑΝ ΓΚΡΙΝΑΟΥΕΪ (ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ). Δυναμική, ρεαλιστική, πέρα για πέρα αληθινή, η ιστορία του αρχηγού των Αγγέλων της Κόλασης, Brian Greenaway. Παγιδευμενος στο μίσος, τα ναρκωτικά και τη βία...θα μπορούσε ποτέ να γλιτώσει και πώς; Ο συγγραφέας ήταν αρχηγός μιας συμμορίας των Αγγέλων της Κόλασης. Ήταν βίαιος, γιομάτος μίσος, βουτηγμένος στα ναρκωτικά. Όμως στις φυλακές του Ντάρτμουρ είχε μια εμπειρία, που άλλαξε τη ζωή του. Σε αυτό το δυναμικό, το πέρα για πέρα αληθινό βιβλίο, λέει την ιστορία του. 146 σελ. 4,00/ 3,00 € (25%)ΕΧΩ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟ ΘΕΟ -Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΜΕΤΑΞΑΤΟΥ -MARY GREENAWAY. Η ιστορία της Μαίρης Ορφανού Μεταξάτου όπως την διήγηθηκε στη Μαίρη Γκρηναγουέι.Η Ιστορία της Μαίρης Ορφανού Μεταξάτου αρχίζει με την αφήγηση της ιστορίας μιας οικο­γένειας που μεταναστέυσε σε μια νέα χώρα για να επιβιώσει. Περιγράφει το θάρρος, τις τριβές, τις αγωνίες, τις απο­γοητεύσεις αλλά και τα προβλήματα που συναντά στην προσαρμογή της στη νέα χώρα. Η ιστορία όμως γρήγορα αλλάζει όταν η οικογένεια βρίσκει την ειρήνη με το Θεό. Οι νέες συνθήκες της χώρας δεν την απασχολούν πια. Ξαφνικά συμμερίζεται με τους άλλους τα Καλά Νέα ότι ο Χριστός σώζει. Η ιστορία της Μαίρης είναι μια ευχάριστη αφήγηση της διακονίας της οικογένειάς της, της πρόνοιας του Θεού στη ζωή της, και της ανταπόκρι­σής της στην κλήση της από το Θεό. Η Μαίρη εκτός από το ενδιαφέρον της στο έργο του Θεού έχει κλήση και στην Ιατρική. Οι φιλοδοξίες της όμως δεν πραγματοποιούνται. Πηγαίνει ιερα­πόστολος στην Ελλάδα, την πατρίδα των γονιών της, για να υπηρετήσει τον Κύριο που την απέστειλε. Γνωρίζεται με έναν στρατιωτικό γιατρό και τον παντρεύεται. Μέσα από διάφορα γεγονότα και περι­στάσεις βλέπει η Μαίρη το χέρι του Θεού στη ζωή της ζωντανό και χαίρεται που έχει Πατέρα το Θεό. Το βιβλίο "Έχω Πατέρα το Θεό”, είναι η συγκινητική και τρυφερή ιστο­ρία μιας γυναίκας που έχει πίστη στον Πατέρα της το Θεό. Περπατά μαζί Του και είναι αφοσιωμένη σ’ Αυτόν γιατί νιώθει ότι είναι παιδί Του. 104 σελ. 8,00 / 5,00 € (37%)


ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ -ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΒΟΥΡΜΠΡΑΝΤ (RICHARD WURMBRAND)/  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΝΝΑ. Το βιβλίο αυτό περιγράφει τη ζωή πίσω από το "Σιδηρούν Παραπέτασμα" την εποχή πριν από την πτώση του κομμουνισμού, στην "Μυστική Εκκλησία" όπως λειτουργούσε την εποχή των διωγμών των χριστιανών. 156 σελίδες. 10,00 /5,00€ (50%)


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΡΟΥΣΑΕΑΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ -ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΥΣΑΕΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ). “Ο πόλεμος είναι πολύ κακός. Είναι η σχιζοφρένεια των λαών.” Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο Απόστολος Προυσαεύς όταν έζησε προσωπικά όλη τη φρίκη και τη σατανική παραφροσύνη των δύο πολέμων, του Β’ Παγκοσμίου και του Εμφύλιου. Με ζωηρές περιγραφές μας μεταφέρει στο πεδίο της μάχης και συγχρόνως μας δείχνει πολύτιμα κλειδιά με τα οποία μπόρεσε να ξεπεράσει τα ανυπέρβλητα προβλήματα του πολέμου: πείνα, δίψα, νύστα, ψύχος, πεζοπορίες, βαναυσότητες, εικόνες κόλασης, δυσοσμία νεκρών, νάρκες, θάνατο σε απόσταση αναπνοής. Ένας συνάδελφος του γράφει τα εξής στη σύζυγο του Απόστολου: 
"Με τον καλό και αγαπητό σου σύζυγο έχουμε γνωριστεί πάνω στις υψηλές και ατελείωτες κορυφές της Πίνδου το 1948. Γνωριστήκαμε όχι μόνον ως φρουροί της πατρίδος μας, αλλά και ως καλοί στρατιώτες του Ιησού Χριστού, ως αχώριστοι φίλοι και με τον Άγιο λόγο του Ευαγγελίου. Πέρασαν 54 χρόνια από την εποχή εκείνη. Συγκινούμε και δακρύζω και νοσταλγώ εκείνο το παρελθόν όταν το θυμάμαι. Κάθε βράδυ μετά το συσσίτιο στις 9 – 10 η ώρα συναντιόμασταν με τον φίλο μου Απόστολο και προσευχόμασταν κάτω από τα άστρα του ουρανού…". 192 σελίδες. 6,00€ /4,80€ (20%)


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΥΣΑΕΥΣ -ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ -ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΥΣΑΕΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ). Τα Απομνημονεύματα του Γεωργίου ν. Προυσαέως, πραγματικά είναι γεμάτα με περιπετειώδεις Χριστιανικές εμπειρίες που συναρπάζουν και ενθουσιάζουν τον κάθε αναγνώστη. Ο Γεώργιος Ν. Προυσαεύς γνώρισε το Χριστό ως προσωπικό του Σωτήρα, σε νεαρή ηλικία, στην Οινόη του Πόντου, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ήταν χρυσοχόος το επάγγελμα, την οποία όμως, εγκατέλειψε για να αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στον Κύριο και το έργο Του. Μετά από τριετή καταρτισμό στη βιβλική σχολή στο αμερικάνικο Κολέγιο Ανατόλια της Μερζιφούντας, ανέλαβε το ποιμαντορικό έργο του Ευαγγελιστού σε διάφορα μέρη της Τουρκίας, κηρύττοντας το Χριστό και τη λύτρωσή του σε Τούρκους και Έλληνες. Η υπηρεσία του στο έργο του Κυρίου καλύπτει μια περίοδο 50 χρόνων. Το βιβλίο αυτό εξιστορεί την πνευματική του δράση τα πρώτα 25 χρόνια στην Τουρκία και τις περιπέτειες της εξορίας του. Ο απώτερος σκοπός του βιβλίου είναι να προβληματίσει τον αναγνώστη για μια προσωπική σχέση με το Ζωντανό Ιησού Χριστό, αλλά και θυμίσει στους πιστούς την κλήση και την αποστολή τους. Να τους βοηθήσει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ή που θα συναντήσουν μελλοντικά. Ακόμα, να τους κρατήσουν σε πνευματική ετοιμότητα και προσμονή του Ερχόμενου Δοξασμένου Κυρίου. Στο βιβλίο καταγράφονται οι διωγμοί των χριστιανών Ελλήνων και Αρμενίων από το Τουρκικό κράτος με τις ατέλειωτες πορείες με σκοπό την εξόντωσή τους από τις κακουχίες και τις άμεσες επιθέσεις. 278 σελίδες. 8,00/ 6,00€ (25%)


Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΓΚΟΥΡΟΥ -Rabindranath R. Maharaj (ΠΕΡΓΑΜΟΣ). Ένας ινδουιστής έρχεται στον Χριστό. Από οικογένεια Βραχμάνων ιερέων, με ειδική εκπαίδευση στον Ινδουϊσμό, γίνεται οδηγός τού λαού του, μεγάλος Γκουρού. Ζει σε συνεχή ψυχικά βιώματα, διαμέσου τής Υπερβατικής Αυτοσυγκέντρωσης και της Γιόγκα, μιλάει με τους «θεούς», κάνει αστρικά ταξίδια, έχει κατακτήσει άγνωστες πνευματικές σφαίρες. Στο βάθος του, όμως, είναι ανικανοποίητος, και μέσα του γίνεται λυσσώδης αγώνας, μέχρι που ανακαλύπτει το μυστικό τής νίκης, για την κατάκτηση της πραγματικής ζωής. Μια βαθιά αλλαγή γίνεται στη ζωή του, καθώς συναντιέται με την Αλήθεια για τον Ιησού Χριστό, και την δέχεται. Βιβλίο αναγκαίο. Αποκαλυπτικό. Δυνατό. Προκαλεί τη σύγχρονη εποχή μας. Προειδοποιεί για τους ολισθηρούς δρόμους τής μυστικιστικής ζωής και της φιλοσοφίας τής Ανατολής. Μιλάει η προσωπική πείρα. 256 σελ. 11,00€ /9,90€ (10%)

ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ -ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ (ΣΤΑΥΡΟΣ).  Βιογραφία-Διδαχαί- Προφητείαι -Ακολουθία. 400 σελ. 20,00 / 15,00 € (25%)Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ -ΙΩΑΝΝΗ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ (ΣΤΑΥΡΟΣ). 
Βιογραφία των οσίων πατέρων Βαρλαάμ και Ιωάσαφ. Προλεγόμενα - Μετάφρασις - Σημειώσεις: Αυγουστίνου Καντιώτη. Είναι το σπουδαιότερο κείμενο του Αγ. Ιωάννη του Δαμασκηνού, διότι γνώρισε μεγάλη διάδοση ως διήγημα.Πρόκειται για τον βίο 2 φίλων που αγίασαν-του Βαρλαάμ και του Ιωάσαφ- και περιγράφει με διηγηματικό ύφος τον δύσκολο δρόμο προς την Ουράνια Βασιλεία του Κυρίου μας. Θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της βυζαντινής θρησκευτικής λογοτεχνίας και ο πλήρης τίτλος είναι «Ιστορία ψυχωφελής εκ της ενδοτέρας των Αιθιόπων χώρας, των Ινδών λεγομένης, προς την Αγίαν Πόλιν μετενεχθείσα διαΙωάννου μοναχού, ανδρός τιμίου και εναρέτου, μονής του Αγ. Σάββα». Κανονικά εξαντλημένο. Διαθέσιμο. 352 σελ. 20,00 / 12,00 (40%)

ΠΑΖΟΛΙΝΙ -CECCATTY RENE (TO BHMA/ ΚΑΣΤΑΛΙΑ). 288 σελ.  1,00€


ΚΑΦΚΑ -GERARD GEORGES LEMAIRE (ΤΟ ΒΗΜΑ/ ΚΑΣΤΑΛΙΑ). 351 σελ. 
1,00€ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου