Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ-ΝΙΚ. ΛΟΥΒΑΡΗ / ΑΘ. ΧΑΣΤΟΥΠΗ -3 ΤΟΜΟΙ -ΓΙΟΒΑΝΗΣ

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ-ΝΙΚ. ΛΟΥΒΑΡΗ / ΑΘ. ΧΑΣΤΟΥΠΗ -3 ΤΟΜΟΙ -ΓΙΟΒΑΝΗΣ 1960. Ένα μνημειώδες έργο από τον Αθανάσιο Χαστούπη, καθηγητή Εισαγωγής και Ερμηνείας της Παλαιάς Διαθήκης σε συνεργασία με τους Μητροπολίτη Νούβιας Άνθιμο, Παν.Χρήστου, Αθαν.Γερομίχαλο, Σάββα Αγουρίδη, Παν.Δημητρόπουλο, Αικ.Μηλιαρέση-Πούλο. Μετάφρασις των Εβδομήκοντα- Μετάφρασις Διορθωμένου Εβραϊκού Κειμένου- Σχόλια- Ιστορία του Ισραήλ-Γεωγραφία του Ισραήλ-Ιστορικοί Χάρται. Οι 3 πρώτοι τόμοι είναι η Παλαιά Διαθήκη. Περιέχει 2 στήλες: η πρώτη το Κείμενο των Εβδομήκοντα και η δεύτερη τη Μετάφραση του διορθωμένου Εβραϊκού στην απλή Νεοελληνική. Το εβραϊκό κείμενο αποκαταστάθηκε με τη βοήθεια της Μετάφρασης των Εβδομήκοντα, των λοιπών αρχαίων μεταφράσεων και με την νηφάλια κριτική έρευνα. Μαζί με τα Δευτεροκανονικά. Περιέχει παραπομπές σε παράλληλα χωρία και εικονογράφηση με γκραβούρες του Gustave Dore. Ο 4ος τόμος είναι η Καινή Διαθήκη στο Εκκλησιαστικό Κείμενο και σε Μετάφραση σε απλή Νεοελληνική από τον Νικόλαο Λούβαρη, καθηγητή Εισαγωγής και Ερμηνείας της Καινής Διαθηκης.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ. ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ Μεταχειρισμένη. Και οι 3 τόμοι είναι σε σκληρό δέσιμο, μεγάλο σχήμα. Συνολικά 3012 σελ. 

Από 200,00 € μόνο 100,00 € (50%)

4 σχόλια:

 1. Μία από τις ελάχιστες νεότερες μεταφράσεις που υπάρχουν σήμερα. Κατά λέξη μετάφραση από το εβραϊκό κείμενο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπάρχει μόνο μία ασυνέπεια στο έργο. Ενώ η Παλαιά Διαθήκη είναι ως επί το πλείστον μία κατά λέξη μετάφραση, η Καινή Διαθήκη είναι πιο ελεύθερη μετάφραση σε πολλά σημεία. Εδώ κι εκεί προσθέτει λέξεις και φράσεις στο κείμενο της μετάφρασης, σαν σάλτσα στο φαγητό, που δεν είναι απαραίτητες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα μπορούσατε να στέλνατε μια φωτογραφία από την πρώτη σελίδα της Γένεσις για να δώ αν είναι αυτό που ψάχνω;
  Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν μπορώ να βαλω φωτογραφία στα σχόλια. Χρειάζεται να στείλετε το email σας σε μένα (erevnitis@yahoo.com) για να σας στείλω φωτογραφία από τη Γένεση. Ευχαριστώ.

   Διαγραφή